Следвайте Гласове в ТелеграмПолицията вече е установила самоличността на мъжа, който

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПолицията вече е установила самоличността на мъжа, който
Коментари Харесай

Светият Синод показа видео кой и как осквернява гроба на патриарх Неофит. МВР е установило извършителя

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Полицията към този момент е открила самоличността на мъжа, който е счупил кръста и мрамора на гроба на патриарх Неофит, който се намира под колонадата на столичния митрополитски храм " Св. Неделя ". Във фейсбук профила на Българска православна черква бе оповестен видеоклип от момента на поругаването, което се случва по-малко от 40 дни след кончината на Негово светейшество. 

На него се вижда по какъв начин мъж чупи кръста над мястото за безконечен покой на патриарха. След поругаването на гроба, той се е опитал да скъса и траурните знамена. Престъплението е осъществено минути след 23:30 часа в понеделник.

 

На 21 април, неделя, в храм " Св. Неделя " ще бъде отслужена Заупокойна света Литургия и панихида във връзка 40 дни от кончината на Българския патриарх Неофит.

На 16 март България изпрати в последния му земен път Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той умря на 13 март в 22:22 ч. след дълготрайно боледуване във Военномедицинската академия (ВМА-София) в резултат на многоорганна непълнота. Ковчегът му бе положен при гроба на екзарх Йосиф от южната страната на храма " Света Неделя ".

Източници: NOVA, " 24 часа ", bgonair.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР